Ören Plajı’nda Mavi Bayrak Dalgalanmaya Devam Ediyor

27.5.2019

Ören Plajı’nda Mavi Bayrak Dalgalanmaya Devam Ediyor

Burhaniye’nin eşsiz doğa güzelliklerine sahip Ören Plajı, 2019 yılında bir kez daha Mavi Bayrak’la ödüllendirildi. Gerekli kriterleri yerine getirerek, 2007 yılından beri aralıksız olarak Mavi Bayrak ödülünü almaya hak kazanan ilçemiz sınırları içerisindeki Ören Plajı, Öğretmenler Mahallesi Plajı, Artemis Plajı ve Clup Orient plajları, Burhaniye’nin 4 Mavi Bayrağı’ndan birer tanesine sahip olmayı sürdürüyor.
Türkiye’nin en güzel ve temiz plajlarından olan, yeşili ve maviyi bir arada barındıran Plajlarımız, bu yıl da Mavi Bayrak sahibi olmaya hak kazandı. Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından belirlenen kriterlere uygunluk şartlarını yerine getiren Burhaniye Belediyesi, söz konusu turizm beldelerini bir kez daha Mavi Bayrak sahibi olmasını sağladı.

MAVİ BAYRAK SADECE TEMİZ DENİZ DEMEK DEĞİL TÜRÇEV

İzmir ve Kuzey Ege İller Koordinatörü Doğan Karataş ve Yardımcısı Yetkin Karabinalı; ‘’Türkiye’nin sahip olduğu 459 Mavi Bayraklı plajıyla, dünyada İspanya ve Yunanistan’ın ardından 3’üncü sırada yer aldığının altını çizerek,’’ Mavi Bayrağın ülkenin tanıtımı açısından çok önemli olduğunu vurguladı. Ören ve Öğretmenler Mahallesi plajlarının Türkiye’nin en güzel, en önemli plajları arasında bulunduğunu belirten Başkan Deveciler, “Mavi Bayrak sadece deniz temizliği ile ilgili değil, 33 kriterin yerine getirilmesiyle ilgili bir sistem”diye konuştu. Sürdürülebilirlik kavramının önemine dikkat çeken Uzman Doğan Karataş, kesintisiz şekilde Mavi Bayrak kriterlerini yerine getiren Burhaniye Belediyesi’ni kutladı.

MAVİ BAYRAK GÜÇLÜ BİR TURİZM ARACIDIR

Ören’in denizi, plajı, kazı alanları, yeşili ve doğal güzelliğiyle Burhaniye’nin göz bebeği olduğunu vurgulayan Başkan Deveciler, ilçede Mavi Bayrak ödülü alan 4 plaj ve işletme bulunduğunu söyledi. Mavi Bayraklı Plajlarımızın sayısını arttıracağız. Mavi Bayrağın gerekli standartlarını taşıyan nitelikli plaj, marina ve yatlara verilen uluslararası bir çevre ödülü olduğu vurgulayan Deveciler, “Temiz, bakımlı, donanımlı, güvenli ve dolayısıyla uygar bir çevrenin sembolü olan Mavi Bayrağı plajlarımızda dalgalandırmaktan büyük gurur duyuyoruz. Mavi bayrak, ülke ve ilçe turizmi açısından ayrı bir önem taşıyor. Çünkü tatil yapmak için daha önce bilmediği bir yere giden insanların uluslararası garanti içeren ve özelliklerini bildiği bir plaja gitmek için plan yapması daha kolay oluyor. Biz de belediye olarak gerekli kriterleri sağlamak için canla başla çalışıyoruz. Herkesi eşsiz sahillerimize ve saklı cennet Ören’e bekliyoruz” şeklinde konuştu.