Sokak Hayvanları Ekibi Burhaniye’de Çalışıyor

10.5.2021

Balıkesir’de sokak hayvanları için özel ekip kuruldu. Ekip Burhaniye Belediyesiyle ortaklaşa çalışmalara başladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından sokak hayvanların ihmal edilmemesi, aç ve susuz bırakılmaması amacıyla kurulan ekip Balıkesir’de Vali Hasan Şıldak’ın talimatıyla çalışmalarına başladı.

“Sokak Hayvanlarını Koruma ve Besleme Grubu” adıyla oluşturulan ve Burhaniye’de Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü ile işbirliği içinde, sokak hayvanlarının herhangi bir sebeple ihmal edilmemesi, aç ve susuz bırakılmaması için çalışmalar yapan ekip Burhaniye’de faaliyetlerine başladı.

Balıkesir Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü koordinasyonunda yapılan besleme çalışmalarına, öncülük ederek destek olan Burhaniye Belediyesi, diğer kurum ve kuruluşların da katılımıyla ilçe genelinde besleme ve su takviyelerini yürütmeye başladı. Ekip yaptığı çalışmalar kapsamında gün içinde sokak hayvanlarının bakımlarını da yapacak.