Ali Kemal Deveciler

BURHANİYE YAYLA YOLLARI AÇILIYOR

Burhaniye Belediyesi tarafından ilçeye bağlı yayla yollarında genişletme düzenleme çalışmaları yapılmaya devam ediliyor.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte yayla sezonu da açılan Burhaniye’de yaylaya çıkan yollarda genişletme ve bakım çalışmaları hızla devam ediyor. Yaylaya bağlanan yollar başta olmak üzere ana arterlerde çalışmalar yapan Burhaniye Belediyesi kepçe ve arazözlerle gece gündüz aralıksız çalışıyor.

Özellikle kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşlar başta olmak üzere ilçe genelinde yaşayanlar için rağbette olan yaylalar, ülke genelinde de üne sahip. Resmi olarak 16 yaylası bulunan Burhaniye’nin, her yaylasının da ayrı bir özelliği bulunmakta. Yaz aylarında yaylada yaşayarak gerek hayvancılık, gerekse tarımla uğraşan Burhaniyeliler, düzenleme yapılan yayla yollarıyla rahatça ulaşımlarını sağlayarak sezonlarını geçiriyor.

Burhaniye’nin ün yapmış yaylaları bulunduğunu ifade eden Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler “yaz aylarında ilçe halkının dört gözle beklediği yayla sezonu açıldı. Halkımız yaz aylarını yaylalarda tarım ve hayvancılıkla tamamlayarak gerek ilçeye gerekse bölgeye katkıda bulunarak geçiriyor. Yayla kültürümüzün daha da yaygınlaşması bizim yapacağımız hizmetlerle eşdeğerli. Bunun için ilk yapılması gereken çalışma da yollar olmalı. Vatandaşlarımızın yaylalara rahat ulaşım sağlayabilmesi için yollarımızda genişletme ve düzenleme çalışmalarımızı yapıyoruz” diye konuştu.

E-BELEDİYE

PROJELERİMİZ