Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler’in

10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü mesajı;

Bugün; doğru haber verme, tarafsızlık, özel hayata saygı, toplumun ve bireylerin hakkını gözetme gibi ilkelerin üstün tutulması için, gecesini gündüzüne katarak, kamuoyunun doğru, tarafsız, ilkeli haberle buluşturulmasında söz sahibi olan çalışan gazeteciler günü. Ayrıca bugün, gazetecilik yaptıkları için cezaevinde bedel ödeyen emekçi gazetecilerin günü.

Bir ülkenin demokratikleşme anlamında ki en önemli rolü basınındır. Ülkemizde ifade hürriyetinin korunmasına yardımcı olan basının güçlendirilerek özgür ve bağımsız olarak görevini yapması, toplumun ve ülkenin gelişimindeki en temel taşlardan birisi olacaktır.

Gazetecilerin çalışma koşulları standartlarının yükseltilmesi ve basın sektöründe yaşanan sorunların giderilmesi gerekmektedir. 10 Ocak 1961’de kabul edilen 212 sayılı yasa ile gazetecilerin özlük haklarında yapılan düzenlemelerle, basın çalışanlarının koşulları iyileştirilmiş olmasına rağmen, gazetecilerin sorunları tam anlamıyla giderilememiştir.

Doğru haber verme, tarafsızlık, özel hayata saygı, toplumun ve bireylerin hakkını gözetme gibi ilkelerin üstün tutulması için, basın özgürlüğünün korunması kadar önemli bir başka husus bulunmamaktadır.

Menfaat gütmeden, kalemini halktan yana kullanan gazetecilerin özgürce bağımsız ve demokratik bir şekilde görevlerini yapabilecekleri yarınlar diliyor, tüm basın emekçilerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Gazeteciler gününüz kutluyor, başarılar diliyorum.

Ali Kemal DEVECİLER

Burhaniye Belediye Başkanı