BURHANİYE’DE KANSER TARAMASI BAŞLAYACAK

Burhaniye Belediyesi, ilçe genelinde Burhaniye İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Burhaniye Kent Konseyi Kadın Meclisi işbirliğiyle vatandaşlara kanser taraması yapmaya başlayacak.
Burhaniye’de Belediye tarafından kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşlara yönelik kanser tarama hizmeti verilmeye başlanacak. Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM)’in öncülüğünde ve Burhaniye Belediyesi, Kent Konseyi Kadın Meclisi ve İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Önümüzdeki günlerde protokolle gerçekleştirilecek taramalarda kanser hastalıklarının erken teşhisine dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amaçlanıyor.

Burhaniye Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ve İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün ortaklaşa yapacakları çalışmalara Kent Konseyi Kadın Meclisi de katılarak kırsal mahallelerde vatandaşlarla görüşerek kanser hakkında bilgilendirmeler yapacak.

Burhaniye Toplum Sağlığı Merkezi başta olmak üzere, sağlık tarama tırı ve hastaneler işbirliğiyle yapılacak tahlil ve taramalar ücretsiz olacak.