BAŞKAN NECDET UYSAL İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ ETKİNLİKLERİNE KATILDI

Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, Hacı Mehmet Fevzi Köylü İmam Hatip Lisesi tarafından hazırlanan İstiklal Marşı'nın kabulünün 98. yıldönümü programına katıldı.

İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde çeşitli etkinlikler düzenlendi. Reha Yurdakul Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe katılan Belediye Başkanı Necdet Uysal şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyelerini verdi. Başkan Uysal, program sonunda etkinliği hazırlayan öğretmen ve öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada; “Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan bu eser, 12 Mart 1921'de Birinci TBMM tarafından “İstiklâl Marşı” olarak kabul edilmiştir. Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı'nı Anadolu'da Milli Mücadele devam ederken yazdı. Türk askerinin yürekliliği ve bağımsızlığa olan tutkusunu anlatan İstiklal Marşı, bugün 98 yaşında. Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın” dedi.

Uysal, Kurtuluş Savaşının amacını ve ruhunu, milletin bağımsızlık istek ve azmini dile getiren İstiklal Marşının kabul edildiği 12 Mart gününün ülkemiz için ayrı bir önem taşıdığını da söyledi.