-UYSAL, "5 YILDIR ENGELSİZ BİR YAŞAM İÇİN UĞRAŞIYORUZ"

-BURHANİYE BELEDİYESİ ENGELLİ VATANDAŞLARI İLE BÜYÜK ENGELLER AŞTI

Burhaniye Belediyesi 5 yılda vatandaşları ile birlikte büyük engeller aştı. Yaptığı projeler ile insanların hayatlarında yer alan Burhaniye Belediyesi, engelli vatandaşları için birçok proje üretti.

Ürettiği projeler ile engelsiz bir toplum hedefleyen Burhaniye Belediyesi, farkındalık projeleri ile 5 yılda birçok vatandaş ile bire bir ilgilendi. “Burhaniye Engelleri Aşıyor Projesi"  ile Körfez belediyeleri arasında büyük bir farkındalığa imza atarak engelli vatandaşları için Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA)'nın hibe desteğiyle Burhaniye'nin Merkezinde, Ören Mahallesini kapsayan uygulama alanında yeni bir cazibe merkezi oluşturdu. Burhaniye'de yaşayan bin 260 engelli vatandaşa, sosyal hayatta daha fazla yer aldılar. Ören sahilde, 1 adet engellilere uygun havuz, 2 adat tenis kortu, basketbol sahaları düzenlemesi ve deniz inşaatı yapıldı. İşletmesi Türkiye Sakatlar Derneği Burhaniye Şubesine tahsis edilerek engelli vatandaşların yararına gelir sağlandı.

YOLLAR ENGELLİLER İÇİN DÜZENLENDİ

Toplum tarafından engelli vatandaşların varlığının kabul edilip sosyal hayata entegreleri sağlanması amaçlanan projelerde çevre düzenlemesi yapılarak, bir engelli vatandaşın yardımsız olarak Merkezden, Ören Mahallesine tek başına ulaşımı sağlanıyor. Burhaniye'de yollar engelli vatandaşlara yönelik olarak düzenleme çalışmaları yapan Burhaniye Belediyesi, 5 yıl boyunca ana arter yollarda ve yol düzenlemelerinde engelli vatandaşlara uygun yol ve kaldırım düzenlemeleri ile 3 bin 336 metrekare engelli yolu taşı döşenirken dikkat edildi ve iniş yerlerinde engelli inişi ihale edenlere yönelik dubalar ile önlemler aldı.

5 YIL ENGELLİLER İÇİN İMKÂNLARINI SEFERBER ETTİ

Vatandaşların hayatında yer almayı başaran Burhaniye Belediyesi, 5 yıl içerisinde engelliler için bütün imkanlarını seferber etti. 50'si akülü olmak üzere 76 adet tekerlekli sandalye, 1 adet işitme cihazı vatandaşlara hediye edildi. Burhaniye'de engelliler adına çalışan 3 dernek ile ortaklaşa çalışarak engelli vatandaşların talepleri karşılanmayı hedefledi.

"ÖNEMLİ OLAN İNSANLARIN MUTLULUĞU"

Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, engelli bireylerin hayata katılımlarının, eğitim hayatında ve sosyal hayatta kendilerine yer bulmalarının çok önemli olduğunun altını çizdi. Belediye olarak engelli vatandaşların yanlarında olmaya özen gösterdiklerini kaydeden Uysal, " Engelli olmak, hiçbir şeye engel değil. Biz bu engelleri el ele, omuz omuza birlikte aşacağız. Engelli vatandaşlarımız için elimizden gelenin en iyisini yaptık. Önemli olan ilçede yaşayan bütün fertlerin mutluluğu" şeklinde konuştu.

"ENGELLERİN AŞILMASI İÇİN İNANMAK ÖNEMLİ"

"5 yıldır amacımız herkesin rahat edebileceği, mutlu olabileceği bir ilçe kurmaktı” diyen Uysal, "Engelli bireylerimizin kendilerini yaşamın her alanında geliştirmeleri için çalışacağız. Kültür sanattan, spora kadar birçok farklı dalda kendilerini bulabilecek. Engellerin el ele aşılması gerekiyor bu yüzden engelli bireylerimizin her zaman yanında olacağız. Engellerin aşılması için inanmak ve ikna etmek çok önemlidir. Biz engelli vatandaşlarımızın bir işi başaracağına olan inancını yüreklerinde her zaman diri tutmaya inandık. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm üretmeye büyük önem verdik" dedi.