200 BİSİKLETÇİ TROYA’DAN ADRAMYTTEİON’A SELAM GETİRDİ

2018 Troya Yılı kapsamında Burhaniye-Asos rotalı düzenlenen Bisiklet Turu Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri ile Burhaniye’de son buldu.
Adını verdiği Edremit Körfezi’nin doğu kıyısında yer alan ve günümüz Balıkesir ili, Burhaniye ilçesi Ören Mahallesi’nde konumlanan Adramytteion Antik Kentinden Troy’ya 200 bisikletçi selam götürdü. 27 Ekim Cumartesi günü Ören Mahallesinden start alan bisikletçiler Asos’a kadar pedalçevirdiler. 65 kilometre gibi uzun bir etaptan oluşan Adramytteion’dan Troya’ya Bisiklet Turuna katılan Bisikletçiler geri dönüşlerinde, Burhaniye’de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katılarak resmigeçit töreninde Adramytteion’un tanıtımını yaptılar. Bisiklet turunun haricinde Arkeoloji, Felsefe, Şiir Söyleyişleri ve dinletileri gibi etkinliklere de katılan bisikletçiler Troya’dan Adramytteion’a selam getirdiler.

ADRAMYTTEİON DA TROYA GİBİ ÜNLÜ BİR ANTİK KENT OLMA YOLUNDA

Ören-Adramytteion Antik Kenti Kültür Turizm ve Doğa Derneği organizasyonunda, BUBYO, Burhaniye Kaymakamlığı, Burhaniye Belediyesi, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Karesi Belediyesi, Burhaniye Ticaret Odası, Balıkesir Bisikletliler Derneği ve Sir Book Store paydaşlığında düzenlenen Bisiklet turu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile de birleşerek şölen haline geldi. Bisikletçilerin resmigeçit töreni ile son verdiği tura katılan sporcuları Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner, Garnizon Komutanı Mümin Erturan, Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, Başsavcı Vekili Tuğrul Doğan, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hasan Öztürk, BUBYO Müdürü Doç. Dr. Oğuzhan İlban ve Organizasyon Paydaşları bizzat tebrik etti. Adramytteion’un da Troya gibi ünlü bir antik kent olma yolunda ilerlediğini belirten bisikletçiler etkinliğin organizasyonunda emeği geçen herkese teşekkür ettiler.