BURHANİYE’DE BİSİKLET YOLUNUN AÇILIŞI YAPILDI

Burhaniye Belediyesi’nin Yılmaz Akpınar Bulvarına ve Obus Caddesi üzerinde yapımını tamamladığı bisiklet yolu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında hizmete açıldı.
Avrupa standartlarında modern ve çağdaş bir kent oluşturma hedefi ile çalışmalarını sürdüren Burhaniye Belediyesi, 2 kilometrelik bisiklet yolunu vatandaşlarının hizmetine sundu. Burhaniye Merkezde yer alan Yılmaz Akpınar Bulvarı ve Obus Caddesi’ndeki bisiklet yolunun açılışını Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, Hacı Mustafa Müdüroğlu Ortaokulu öğrencileri ile birlikte yaptı. Başkan Uysal açılış kurdelesini Burhaniye Belediye Başkan Yardımcıları ve bisikletli öğrenciler ile birlikte kesti.

BÜTÜN TEKNİK KURALLARA UYGUN BİR BİSİKLET YOLU

Bisiklet Yolunun açılışında bütün teknik kurallara uygun 2 km bir bisiklet yolu yaptık diye belirten Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal “Amacımız Bisiklet yollarımızı 20 km’ye çıkarmak. Bisiklet yollarının bir takım kuralları ver. Bu yolumuz düşey ve yatay işaretlemeler bakımından, boyamalarına varana kadar bütün teknik zorunlulukları karşılıyor. Bütün teknik zorunluluklarını yerine getiren nadir Belediyelerden de bir tanesiyiz. Yaptığımız işi yapmış olmak için yapmıyoruz. Bisiklet sporunun gelişmesi bizler için önemli… Bu yol ile bu anlamda bir kibrit çakmış olacağız.  Öğretmenler Mahallesi ve Ören’i kapsayan bir ring ile bu yatırımı tamamlamayı planlıyoruz. Burhaniye’mize hayırlı olsun” diyerek kurdeleyi kesti.

BAŞKAN YARDIMCISI VE ÇOCUKLAR YOLUN DENEMESİNİ YAPTILAR

Kurdele kesiminin ardından Burhaniye Belediye Başkan Yardımcısı Güngör Persil ile Hacı Mustafa Müdüroğlu Ortaokulu öğrencileri bisikletleri ile yolun açılışını yaptı. Tüm Bisiklet yolunu tur atan bisikletliler Başkan Uysal’a bu hizmetten dolayı teşekkür ederek herkese örnek olmasını dilediler.