ADRAMYTTEİON’DAN TROYA’YA SELAMLAR

2018 Troya Yılı kapsamında tüm Türkiye’de düzenlenen çeşitli etkinliklerin biri de Burhaniye’de düzenleniyor. Bu kapsamda “Adramytteion’dan Troas’a Kamplı Bisiklet Turu” 27 Ekim Cumartesi günü Burhaniye’nin Ören Mahallesinden start aldı. Asos’a kadar pedal çevirecek olan 200 bisikletçiyi Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal uğurladı.
Adını verdiği Edremit Körfezi’nin doğu kıyısında yer alan ve günümüz Balıkesir ili, Burhaniye ilçesi Ören Mahallesi’nde konumlanan Adramytteion Antik Kentinden Troy’ya selam götürülüyor. 2018 yılının Troya yılı seçilmesinin ardından tüm Türkiye’de düzenlenen sanatsal, sportif faaliyetlere Burhaniye’de destek vererek Antik Çağın en önemli yerleşim yerlerinden biri olan Adramytteion Antik Kentinden Asos’a bisiklet turu düzenlendi. 200 bisikletçinin katıldığı tur Ören Mahallesinden başladı. Bisikletçileri Adramytteion’dan uğurlayanlar ise Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, Balıkesir Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu (BUBYO) Müdürü Doç. Dr. Oğuzhan İlban, Burhaniye Belediye Başkan Yardımcısı Cemal Akkılınç, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Sabri Pekşen ve Burhaniye Ticaret Odası Başkanı Mustafa Aysel oldu.

200 BİSİKLETÇİ PAYDAŞLAR DESTEĞİ İLE TROYA’DA

Ören-Adramytteion Antik Kenti Kültür Turizm ve Doğa Derneği organizasyonunda, BUBYO, Burhaniye Kaymakamlığı, Burhaniye Belediyesi, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Karesi Belediyesi, Burhaniye Ticaret Odası, Balıkesir Bisikletliler Derneği ve Sir Book Store paydaşlığında düzenlenen Bisiklet turu, Adramytteion’un başkenti Ören Mahallesinden start aldı. 200 bisikletçinin Asos’a kadar pedal çevireceği etkinlikte ayrıca Arkeoloji, Felsefe, Şiir Söyleyişleri ve dinletileri gibi etkinlikler de yer alacak. Bisikletçiler turunu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında, Burhaniye’de yapılacak olan resmi törenlere katılarak sonlandıracak.

BAŞKAN UYSAL “AMCIMIZ ADRAMYTTEİON ANTİK KENTİMİZİ TROY’A GİBİ TANINIR HALE GETİRMEKTİR”

2018’in Troya yılı ilan edilmesiyle Burhaniye Belediyesi olarak ve organizasyona tüm destekçiler ile birlikte bir bisiklet turu planladıklarını belirten Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, 200 bisikletçimiz aracılığı ile Adramytteion’dan Troya’ya selamlarımızı götürüyoruz diye belirtti. Şuanda kazıları Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından devam eden Adramytteion Antik Kentinin ileriki dönemlerde Troya kadar ünlü bir antik kent olacağını düşünüyoruz diye vurgulayan Başkan Uysal “Kazılardan çıkan sonuçlar doğrultusunda çok büyük değerlerin yer altında olduğunu biliyoruz. Amacımız Atik Çağın en önemli yerleşim yerlerinden biri olan Adramytteion Antik Kentimizi Troy’a gibi tanınır hale getirmektir. Çalışmalarımızı bu yönde ilerletiyor ve bu kapsamda düzenlenen her türlü organizasyona destek veriyoruz” dedi.

İLBAN “TROY’A İLE ADRAMYTTEİON ARASINDA Kİ MİTOLOJİK BAĞLANTI KÜLTÜREL TURİZME KATKI SAĞLAYACAKTIR”

Paydaşlardan biri olan BUBYO Müdürü Doç. Dr. Oğuzhan İlban ise yaptığı açıklamada etikliğin Kültürel Turizme etkisini vurgulayarak “Adramytteion’dan Troya’ya Bisiklet Turu 65 kilometre gibi uzun bir etaptan oluşuyor. Bu etkinlik ile hem Troya’nın önemini ön plana çıkartmak hem de mitolojik bağlantısı olan Adramytteion ve Troya arasındaki özel durumu turistik anlamda ve kültürel turizme katkı sağlamsı amacıyla bir etkinlik düzenledik. Bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.