HAYVANLARI KORUMA GÜNÜNDE BAKIM EVİNE ZİYARET

Burhaniye’de, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Gününde, Burhaniye’de faaliyet gösteren bir özel okul Burhaniye Belediyesi Sokak Hayvanları Bakımevini ziyaret ederek hediyeler getirdi. Burhaniye Belediye Başkanı Cemil Bahadır’ın ev sahipliği yaptığı ziyarette Burhaniye Belediyesi Veteriner Hekimi Emrah Güleç de öğrencilere Bakımevinin işleyişi hakkında bilgiler verdi.

Burhaniye Belediyesinin uzun yıllar boyunca kararlılıkla devam ettirdiği hizmetlerden biri olan Sokak Hayvanları Bakım evi ilçede takdir ile karşılanırken sürekli olarak ziyaretçi akınını da uğruyor. Özellikle ilçe okulları tarafından sıkça ziyaret edilen Bakım evi 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Gününde de ziyaretçilerini ağırladı. Bu kapsamda İlçede eğitim öğretim hayatına devam eden özel okul öğrencileri Sokak Hayvanları Bakım evini ziyaret ettiler. Burhaniye Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Bahadır’ın ev sahipliği yaptığı bu özel günde öğrenciler bakım evinde kalan sokak hayvanlarına mama ve kulübe hediye ettiler.

VATANDAŞLARIMIZ SOKAKTAKİ HAYVANLARIMIZDAN ENDİŞE ETMESİN

4 Ekim Dünya Hayvanlar Gününde öğrencilerimize ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını belirten Burhaniye Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Bahadır “ Burhaniye Belediyesi olarak Körfezde Sokak Hayvanları Bakımevi olan tek belediyeyiz. Bakımevimizi yıllardır çalışarak modernize ettik. Şuanda Bakımevimizde ikiyüzün üzerinde hayvan bakılmaktadır. Bunlar sokaklarda hasta olan, bakıma muhtaç olan hayvanlar… Biz bu hayvanları alıyoruz. Tedavilerini yapıyoruz, yasalar gereği kısırlaştırma işlemlerini yaptıktan sonra doğal ortamlarına tekrar bırakıyoruz. Sokaktaki hayvanlarımızdan kimse korkmasın, kimse endişe etmesin! Eğer kulaklarında küpeleri yok ise bize bildirmeleri yeterli. Bu küpesiz hayvanların da gerekli bakımlarını ve aşılarını yaparak kulaklarına küpe takmak suretiyle kayıt altına alıyoruz. Bu da bizim sosyal belediyecilik anlayışımız çerçevesinde hayvan sevgimizden doğan bir görevimizdir. Hayvanı sevmek bir ibarettir. Bu bölgede de tek olduğumuz için okullarımız da ara ara gelerek destek vermeye çalışıyorlar. Körfezde biz bu işi başlattık yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

ARALARINDA TOPLADIKLARI PARALAR İLE KÖPEKLERE HEDİYE

Bakımevinde kalan hayvanları ziyaret eden öğrenciler buradaki uygulamaları ve bakımevinin işleyişini Burhaniye Belediyesi Veteriner Hekimi Emrah Güleç’ten aldılar. Öğrenciler hayvan sevgisine dikkat çekerken öğrencilerden Ahsen Bayraktar ve Ali İmran Tokuş okul olarak aralarında topladıkları yardımlar ile Bakımevine yaptıkları yardımdan duydukları mutluluğu dile getirdiler.

AMACIMIZ ÖĞRENCİLERİMİZİN DUYARLI OLMASI

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Çiğdem Zengin ise “öğrencilerimizin duyarlı olması ve hayvan sevgilerini perçinlemek adına böyle bir etkinliği uygun gördük. Burhaniye Belediyesine ev sahiplikleri için teşekkür ediyoruz” dedi