BAŞKAN UYSAL: “OKUL YOLLARI ARTIK DAHA GÜVENLİ”

İlçenin ve vatandaşların ihtiyaçlarına cevap verecek yeni projeleri bir bir hayata geçirmeye devam eden Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, Mahkeme Mahallesi’nde yeni hizmet binasına taşınan İlçe Emniyet Müdürlüğü önündeki yolu, sanayi ve okullar bölgesi ile Obus Caddesi’ni kapsayan detaylı bir projeyi daha tamamladı. Gençlerin sağlıklı ve güvenli bir şekilde okula gidip gelebilmesine olanak sağlamak amacıyla hayata geçirilen projede, okulların ön kısmına tretuvarlar ve yaya yolları yapıldı. Başkan Yardımcısı Güngör Persil, yol yapım ve kavşak düzenleme çalışmalarının bitirilmesinin ardından son kontrolleri yapmak üzere bölgedeydi.

Tamamen parke taş döşenen yol çalışmaları kapsamında; tretuvarlar, yeşil alanlar, yaya yolları, bisiklet yolu, otopark cepleri ve Atatürk Spor Salonu ile Kemer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önüne 20 metrelik bir dönel kavşak yapıldı. Spor salonunun yer aldığı parselde kapalı yüzme havuzu proje çalışmaları devam ettiğinden, söz konusu parselde yer alan otopark alanlarının proje kapsamında kullanılmasına ihtiyaç olması hali de dikkate alınarak, yol güzergahı boyunca ilave otopark alanları da eklendi.

TRAFİK YÜKÜ BERTARAF EDİLDİ

Öğrencilerin sağlıklı ve güvenli şekilde okula gidip gelebilmesine olanak sağlayan yeni düzenlemeler sayesinde, İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün denetim ve asayiş görevleri çerçevesinde, olay mahallerine daha hızlı ve etkin ulaşımı da sağlanmış oldu. Bunun yanı sıra, özellikle yoğun trafiğin olduğu gün ve saatlerde, Ayşe Akpınar Kız Meslek ve Teknik Lisesi önündeki dönel kavşağın trafik yükünün önemli bir kısmı bertaraf edilerek, okullar bölgesine, ticari ve sanayi faaliyetlerin yoğun olduğu Cumhuriyet ve Hürriyet Mahallelerine araç trafiği etkin bir şekilde yönlendirildi.

OTOPARK SORUNU ORTADAN KALKTI

Spor salonu önü olması nedeniyle, projede geniş bir otopark sistemine yer verildi. Yoğun faaliyet alanı olan spor salonunun önündeki işlek toprak yolun, sürekli şikayet konusu olan yağmurda kullanım zorluğu da yeni düzenlemelerde ortadan kalkmış oldu.

MODERN PEYZAJ ÇALIŞMALARI YAPILDI

Proje kapsamında Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nce şehre yakışır modern peyzaj çalışmaları da gerçekleştirildi. Yeşil alan düzenlemeleri yapıldı. Çalışmalar sırasında sökülen zeytin ağaçları ziyan edilmedi ve usulüne uygun şekilde yeniden dikildi. Çimlendirme çalışmaları yapıldı ve otomatik sulama tesisatı döşendi. 1 No’lu Sağlık Ocağı önünde bulunan 365 metrekarelik park alanı da bu yolla beraber revize edilerek, 630 metrekareye çıkarıldı. Buraya, yeni ve modern çocuk oyun grupları koyularak, vatandaşların kullanabilecekleri güzel bir alan oluşturulacak.