BALIKESİR’DE FİNALİ BURHANİYE OYNADI

2017’nin Kasım ayında başlayan ve 4 Nisan’da gerçekleşen final maçlarıyla sona eren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Mahalle Ligi Futbol Turnuvası’nda, Yıldızlar Kategorisi’nde Burhaniye Bahçelievler FC Takımı şampiyon olurken, Gençler Kategorisi’nde Burhaniye Şarköy FC Takımı 2’nciliği elde ederek, Burhaniye’ye büyük gurur yaşattı.

Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Mahalle Ligi’nin final müsabakaları, 4 Nisan’da Balıkesir Atatürk Stadyumu’nda gerçekleşti. Geçtiğimiz Kasım ayında başlayan ligin bu yılki ayağına 20 ilçedeki bin 132 mahalleden, toplam 2 bin takım ve 20 bin sporcu katıldı. Kıyasıya rekabetin yaşandığı turnuvada, yıldızlar ve gençler kategorisinde Burhaniye’nin iki futbol takımı finale kalarak, ilçenin gururu oldu. Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner, Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal ve Başkan Yardımcısı Cemal Akkılınç da sporcuları final maçlarında yalnız bırakmadı.

Sporseverlerin yoğun ilgisiyle gerçekleşen final müsabakalarının ilk maçında, Yıldızlar Kategorisi’nde Altıeylül Akdeniz-Zağnos Gençlik ile karşı karşıya gelen Burhaniye Bahçelievler FC Takımı, rakibini 5-1 gibi ezici bir farkla yenerek, kupayı kaldıran takım oldu. Gençler Kategorisi’nde ise ilk yarısı 0-0 biten karşılaşmada, rakibi Ayvalık Gençler Takımı’na 2-0 yenilen Burhaniye Şarköy FC Takımı, ligde 2’nciliği elde etti. Turnuvada dereceye giren takımlara ödüllerini veren isimler arasında yer alan Başkan Necdet Uysal, oyunculara madalyalarını takarak, tebrik etti.

BÜYÜK GURUR DUYUYORUM

Her fırsatta spora verdiği desteği dile getiren ve sporcuların yanında olan Başkan Uysal, Mahalle Ligi final maçlarında da Burhaniyeli gençleri yalnız bırakmadı. Oyunculara soyunma odalarında moral ve destek konuşması yapan Başkan Uysal, kazanılan başarının ardından şunları söyledi: “Bugün 1’inci ve 2’nci olarak bize büyük gurur yaşatan takımlarımızı verdikleri mücadeleden ve gösterdikleri başarıdan ötürü kutluyorum. 20 bin sporcunun katıldığı Mahalle Ligi’nde mücadeleyi elden bırakmayarak, ilçemize büyük sevinç yaşattılar. Burhaniye’de çalışmalarını sürdüren sporcuların her zaman destekçisi olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz.”