Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal 3 Aralık Dünya Engelliler Günü sebebiyle Burhaniye’de yaşayan engelli vatandaşlara ve ailelerine Ahmet Akın Kültür Merkezinde yemekli eğlence düzenledi.
3 Aralık Cumartesi günü Burhaniye Belediyesi Ahmet Akın Kültür Merkezinde engelliler günü için düzenlenen eğlenceye Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal’ın yanı sıra Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner, Garnizon Komutanı Mümin Erturan, Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Bahadır, Belediye Meclis Üyeleri Sevda Padem Galip Yardımcı, Ören Mahallesi Muhtarı Salih Erdem, sivil toplum kuruluşları ve engelli vatandaşlar ile birlikte aileleri katıldı. Yemek başlamadan önce Zihinsel Engeliler Derneğinin el emeği göz nuru yaptığı el ürünleri sergisini dolaşan Kaymakam ve Belediye Başkanı akabinde katılanlara hoş geldiniz dileklerinde bulundular. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile açılışı yapılan programda günün anlam ve önemine dair konuşmaları ilk olarak Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal yaptı.
BAŞKAN UYSAL “YAPILAN ÇALIŞMALAR HER ŞEYDEN ÖNCE GÖNÜL İŞİDİR”
Birleşmiş Milletler öncülüğünde, 1992 yılından itibaren, bütün dünyada kabul görmüş 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, engelli insanları anlayabilmek açısından büyük bir öneme sahiptir diyerek sözlerine başlayan Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal “Şüphesiz engelli kardeşlerimizin meselelerini, sıkıntılarını hatırlamak, başarılarının farkına varmak sadece bir günün sınırlarına hapsedilmeyecek kadar önemlidir. Ancak; bu önemli gün, engelli vatandaşlarımızın topluma kazandırılması, haklarının tam ve eşit şekilde sağlanması noktasında ciddi bir farkındalık oluşturuyor. Çünkü gündelik hayatta karşılaştıkları sorunlar sadece engellilerin değil hepimizin sorunudur!” diyerek sözlerine devam etti. Onlarla birlikte yaşadığımızı unutmamız gerekiyor diye belirten Başkan Uysal “Burhaniye Belediyesi olarak engelli kardeşlerimiz ve ailelerinin, daha rahat yaşamaları anlamında hayatlarına katkıda bulunmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu kapsamda Burhaniye’mizde yaşayan engelli kardeşlerimizin sosyal hayatta daha fazla yer alabilmeleri adına “Burhaniye Engelleri Aşıyor” projesini geliştirdik ve uyguladık! ... Yine engelli kardeşlerimiz için ilçemiz sınırları içinde, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımlarıyla açılışı yapılan Burhaniye Ticaret Odası Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi ile de iyi bir eğitim almaları sağlanıyor” dedi. Yapılan Çalışmalar her şeyden önce gönül işidir diye belirten Başkan Uysal sözlerine Engelli vatandaşların günlerini kutlayarak son verdi.
KAYMAKAM ÖNER “HAYATIN HER ALANINDA ÖNEMLİ BAŞARILARA İMZA ATAN ENGELLİ KARDEŞLERİMİZİN VERDİKLERİ MÜCADELE TAKDİRE ŞAYANDIR”
Başkan Uysal’dan sonra sahneye gelen Kaymakam Hüseyin Öner ise sosyal devlet anlayışı ile 3 Aralık Dünya Engelliler günü farkındalık yaratmak için kutlanan bir gündür diye sözlerine başladı. Burhaniye’de engelli vatandaşların yaşamalarını kolaylaştırmak için güzel şeyler yapıldığını vurgulayan Kaymakam Öner tüm zorluklara rağmen spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden çalışma hayatına her alanda önemli başarılara imza atan engelli kardeşlerimizin verdikleri mücadele takdire şayandır dedi. Organizasyon için Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal’a teşekkür ederek Burhaniye’de faaliyet gösteren Zihinsel Engelliler Derneği, Türkiye Sakatlar Derneği Burhaniye Şubesi ve Beyazay Derneğine faaliyetlerinde başarılar diledi.
Sşfd
Konuşmaların ardından engelli gençler Mehmet Can ve Necmi’nin zeybek gösterileri büyük alkış alırken Burhaniye Belediyesi Gençlik Merkezi Aşuk Maşuk gösterileriyle izleyenleri kahkahaya boğdu. Çocuklar için Gençlik Merkezi tarafından şeker ve balon dağıtılırken palyaçolar da çocuklar ile birlikte değişik oyunlar oynadılar.
ENGELLİLER AYÇA İLE COŞTULAR

Konuşmaların ardından sahne alan Ayça Akbulut ile eğlenceli saatler geçiren engellilere Kaymakam Hüseyin Öner ve Belediye Başkanı Necdet Uysal da eşlik etti. Onlar ile dans ederek sevinçlerine ortak olan Kaymakam ve Belediye Başkanı konser boyunca engellileri sahnede yalnız bırakmadı. Kaymakam Hüseyin Öner’in Türk Sanat Müziği söylemesi de katılanlar tarafından büyük alkış aldı. Konser sonunda Ses sanatçısı Ayça’ya 3 Aralık Dünya Engelliler gününde verdiği destekten dolayı hediye veren Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal ve Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner, günün anısına bol bol fotoğraf çekilmeyi de atlamadılar.