ATATÜRK, BURHANİYEDE 10 KASIM TÖRENİYLE ANILDI

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 82. yıldönümünde Burhaniyede düzenlenen törenle anıldı. 10 Kasım anma programı Cumhuriyet meydanında düzenlenen çelenk töreniyle başladı.

Burhaniye Kaymakamı İlyas Memiş, Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, Garnizon Komutanı Topçu Bin. Mustafa Kıraç’ın Atatürk anıtına çelenk bırakmasının akabinde, siyasi parti ve derneklerin temsilcileri de Anıta çelenklerini sundu.

Çelenk töreni sonrası saatler 9.05 gösterdiğinde Mustafa Kemal Atatürk için 2 dakikalık saygı duruşu yapıldı. Tüm Burhaniyede sirenlerin eşliğinde yapılan saygı duruşu sonrası İstiklal Marşı okundu.

Kemer Anadolu Lisesi Öğretmeni Mehmet Özerin günün anlam ve önemine yönelik yaptığı konuşma sonrası Kemer Anadolu Lisesi Öğretmeni Birgül Sunal ve Kemer Anadolu Lisesi öğrencisi İrem Yılmazın okuduğu şiirlerden sonra anma programı son buldu.

Anma programına ayrıca Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Birincinin akabinde Jandarma Komutanı, Emniyet, Müdürü, ilçe protokol amir ve müdürleri, siyasi parti temsilcileri, oda başkanları, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.