English
Anasayfa
| Kurumsal
| Burhaniye
| Başvuru Rehberi
| Önemli Telefonlar
| İletişim
ŞEHİR İÇİ HAYVAN BARINAĞI VE BESİCİLİĞİ YAPANLARIN DİKKATİNE
T.C. Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün 01.05.2000 tarih ve 2000 / 37- 5848 numaralı genelgesi ile hayvan barınakların yerleşim bölgelerinden ( İmar sahası içinden) en az 500 metre uzakta kurulması gerektiği hükmü bulunmaktadır.
Bu hükme göre hayvan barınaklarının imar sahası dışına çıkarılması çalışması 01.09.2004 tarihinden bu yana sürdürülmektedir
Periyodik olarak devam etmekte olan denetimlerimiz önümüzdeki günlerde de devam edecektir.
Ekmek gramajları konusunda Amirliğimizin yapmış olduğu çalışmalar neticesinde tüm fırınlar uyarılış, fahiş fiyattan ekmek satan esnaflarımız cezalandırılmıştır.
- Şehrimiz Pazartesi günü kurulan sebze ve tuhafiye pazarı esnaflarımıza yaka kartı verilmiştir. Yaka kartı almayan esnaflarımızın kartı almaları sağlanmıştır. 1580 sayılı kanunun 15.maddesinin 13 ve 42 fıkraları gereği pazaryerlerinin her türlü düzenlenmesinden ve denetiminden Belediye sorumludur.
- Burhaniye’de kurulan pazaryerlerinde (Ören, Öğretmenevleri, Bahçelievler ve merkezde sergi yeri olan esnaf işgal ettiği alanı kendisi temiz tutmak ve temizlemek zorundadır. Çöpler poşet içine konulup çöp yerine bırakılacaktır.
- Sergi yeri belediyece gösterilir, esnaf buna uymak zorundadır.
- Belediye pazaryeri düzenleme ve denetleme işleri Zabıta Amirliğince yürütülür.
- Belediyenin izni olmadan yer alıp – satmak, yer devri yapmak kesinlikle yasaktır.
- Kendisine yer tahsisi yapılan esnaf 3 (üç ) ay üst üste gelmediği ve sergisini açmadığı taktirde sergi yeri Belediye tarafından iptal edilir.
- Burhaniye Belediyesi tarafından verilen pazarcı kimliği belgesinin sergi yerinde sahibi ile birlikte bulundurması zorunludur.
- Pazarcı esnafı pazarcı kimliği belgesinde yazılan metreden fazla yer işgal edemez. Aksi halde işgal ettiği her metre için haftalık 30.000.000-TL.’sı para cezası öder.
- Pazarcı esnafı halkın gelip geçişini engelleyemez. Kasa, şemsiye gölgelik gibi şeyleri yolun üzerine koyamaz.
- Sebze ve Meyve pazarında bulunan esnaf Burhaniye Belediyesi logolu yazılı fiyat etiketsiz satış yapamaz. Etiketsiz satış halinde her hafta için 15.000.000-TL’si para cezası ile cezalandırılır.
- Burhaniye’de kurulan pazaryerlerinde öncelik Burhaniye esnafının. Burhaniye’ye 12 ay devamlı hizmet veren esnafa ait olacaktır.

Aynı zamanda genel kontrolleri yapılarak vatandaş şikâyetleri değerlendirilmiş ve çözümlenmiştir.

HER TÜRLÜ DİLEK VE ŞİKÂYETLERİNİZİ BEKLİYORUZ
MECLİS CANLI YAYIN
KENT KONSEYİ
İLÇEMİZDEN VEFAT İLANLARI
BELEDİYE SÖZLÜĞÜ
ETKİNLİK TAKVİMİ
BELEDİYE MEVZUATI
İHALE İLANLARI
MECLİS KARARLARI
ZİYARETÇİ DEFTERİ
BURHANİYE HARİTASI
KÖRFEZ BELEDİYELER BİRLİĞİ 2009 YILI FAALİYET RAPORU


BELEDİYEMİZ ZABITA AMİRLİĞİNCE BİLDİRİLMİŞTİR.

TÜKETİCİ BİLGİLENDİRME NOTU

PAZARDA SATIŞ YAPAN ESNAFLARA AİT BİLGİLENDİRME NOTU

SAYIN BURHANİYE ESNAFI

ŞEHİR İÇİ HAYVAN BARINAĞI VE BESİCİLİĞİ YAPANLARIN DİKKATİNE

OCAK 2009 MECLİS GÜNDEMİ

BALIKESIR
Sitenizesayac.com